×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

A 80 anys del seu assassinat, Trotsky com a alternativa revolucionària davant la crisi capitalista

En complir-se vuitanta anys de l'assassinat del líder revolucionari, el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) i Lluita Internacionalista, organitzacions polítiques anticapitalistes i revolucionàries de l'Estat espanyol, convoquen les Jornades Lev Trotsky 2020, per les quals a mitjan mes de setembre es realitzaran actes presencials a les ciutats de Madrid i Barcelona.

EsquerraDiari.cat

dissabte 22 d’agost de 2020
Facebook Twitter

El 20 d’agost de 1940, l’espia estalinista Ramón Mercader, sota la disfressa de Frank Jackson, va ingressar a la casa de Lleó Trotsky a Coyoacán, Mèxic, i va clavar un piolet al cap del revolucionari rus. Ramón Mercader era militant del Partit Socialista Unificat de Catalunya i s’havia infiltrat en els cercles trotskistes a França, sota les ordres de la NKVD, antecessora del KGB. L’assassí de Trotsky complia ordes directes de Stalin, qui veia a Trotsky com una amenaça directa per al poder de la burocràcia en la Unió soviètica. L’estalinisme espanyol continuava el seu camí de traïcions a la revolució mundial, amb el mètode de l’assassinat polític dels opositors, tal com havia ocorregut amb el dirigent del POUM, Andreu Nin, el juny de 1937.

Vuitanta anys després del seu assassinat, el nom de Lleó Trotsky continua sent sinònim de "revolució", i per això els seus enemics s’obstinen a denigrar-ho, com s’ha vist recentment en la sèrie de Netflix finançada pel govern de Putin, que el mostrava com un dictador personalista, distorsionant per complet la realitat. Cosa que va ser denunciada en una declaració internacional per centenars d’intel·lectuals i personalitats de tot el món.

L’obra i el pensament de Lleó Trotsky continua sent una alternativa revolucionària, enfront d’una nova crisi que els capitalistes intenten descarregar sobre la classe treballadora a tot el món. I continua sent una alternativa revolucionària enfront dels qui des de l’esquerra reformista sostenen que el capitalisme es pot reformar o humanitzar, o als qui s’integren directament com a part dels governs capitalistes, com en el cas de Podemos i Esquerra Unida, integrats com a ministres amb els neoliberals del PSOE.

Són moments en què el sistema capitalista mostra les seves brutals contradiccions davant els ulls de milions de persones, especialment entre la joventut. Més important que mai donar a conèixer àmpliament a noves generacions les batalles de Lleó Trotsky i el marxisme revolucionari pel socialisme, contra la burocratització de l’URSS i l’estalinisme en l’àmbit mundial.

En complir-se 80 anys del seu assassinat, el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores (CRT) i Lluita Internacionalista (LI), organitzacions polítiques anticapitalistes i revolucionàries de l’Estat espanyol, convoquen les Jornades León Trotsky 2020 i a mitjan mes de setembre (amb dates exactes a confirmar d’acord amb l’evolució de la pandèmia de Covid-19) en les quals realitzaran actes presencials a les ciutats de Madrid i Barcelona.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics