×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Arriba la mostra Ullal: el festival fotografia que mossega la realitat des de les lluites de base

La inauguració tindrà lloc el dijous 12 de maig a les 18.30 a la sala d’exposicions de Can Batlló. La mostra recull un total de 40 projectes que es relacionen de forma diversa amb la ciutat de Barcelona a càrrec d’una trentena de col·lectius i moviments de base. Pots llegir aquí la seva nota de premsa.

EsquerraDiari.cat

dimecres 4 de maig
Facebook Twitter

El dijous 12 de maig tindrà lloc la inauguració d’Ullal, un festival defotografia transfeminista, antirepressiu i antiracista que té com a escenari les lluites i les resistències ques’esdevenen a la ciutat de Barcelona. L’objectiu d’aquest festival, que arriba per quedar-se, és promoure lareflexió, a través de les arts, de la relació entre les imatges, la política i els moviments socials.

La inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins al 28 de maig, dona el tret de sortida a tres dies plensd’activitats. Del 12 al 14 de Maig, a Can Batlló tindran lloc xerrades, tallers i actuacions musicalsdinamitzades per les entitats i col·lectives que formen part d’Ullal. Tanquem els CIEs, La SAL Feminista iColze a colze són alguns dels grups que hi participen.

La programació del festival aborda des de diferents perspectives els eixos que explora Ullal: la potència del’acció directa, la importància de crear contra memòria, la necessitat d’imaginar futurs amables des depràctiques ja existents, la força dels cossos i desitjos que trenquen amb la norma i la urgència dedenunciar la violència de les estructures repressives que ens controlen diàriament.

En aquesta línia, l’exposició s’estructura en cinc eixos que utilitzen la imatge de la boca i l’ullal per recollirles diverses temàtiques.

Amb la idea de col·lectivitzar un espai de pensament i trobada a través de les imatges, Ullal no ha establertun sistema de guanyadoris ni premis. L’esdeveniment pretén fomentar un espai de reflexió entreindividualitats, col·lectives i lluites de Barcelona on teixir xarxes i aliances des de les pràctiques artístiques ullalfest.

Dents tortes: oberta a les imatges que recullen pràctiques i experiències encarnades, explorant elsmarges d’allò normatiu i convencional

A queixalades: recull la diversitat de lluites diàries i les resistències quotidianes que tenen lloc aBarcelona

Fent Saliva: dirigeix la mirada a aquells projectes col·lectius i de barri que fan dels desitjos utòpics unapossibilitat real aquí i ara

Dentera: assenyala i recull les situacions de violència estructural (racista, masclista, institucional,policial, etc.) que es viuen a la ciutat

Paluego: espai destinat a imatges d’arxiu que ajuden a configurar una contra memòria que assenyala idesactiva les violències exercides per la història oficial

Ullal de llet: Les criatures tenen veu, són agents i, en tant que habiten la ciutat, tenen la possibilitat de participar allà on vulguin.

En un context global carregat d’imatges fugaces i efímeres, però produïdes des d’un règim visual hegemònic, es fa necessari generar espais de creativitat que qüestionin els rols assignats pels mitjans de comunicació i els relats institucionals. A les ciutats hi habita una memòria visual extraordinària relativa a les lluites socials, als moviments de base i als cossos i identitats dissidents que són els que els confereixen la seva personalitat reivindicativa i revolucionària.

ULLAL vol esdevenir un catalitzador, en l’escenari que és la ciutat de Barcelona, d’aquesta energia dissident i generar un arxiu visual que, des del present, en segueixi donant compte. Volem incidir, des de la pràctica fotogràfica, en la realitat d’aquelles persones, col·lectius i esdeveniments, que sovint són exclosos tant del camp de visió hegemònic com de la producció d’imatges.

Per a més informació fes click aquí.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya