×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Caradura Infantino: opina que Qatar va donar “dignitat i orgull” a obrers immigrants

El president de l'organisme que regeix al futbol desconeix l'altíssima taxa de morts en l'àmbit laboral de les obres d'infraestructura per al Mundial. Va negar indemnitzacions per part de FIFA.

EsquerraDiari.cat

dijous 28 d’abril
Facebook Twitter

Si existís un Mundial de cinisme, ja hi hauria un candidat al primer lloc: el suís Gianni Infantino, president de la Federació Internacional del Futbol Associat (FIFA), va elogiar la situació dels treballadors immigrants que van arribar a Qatar per a construir les obres d’infraestructura per a Qatar 2022. “Quan li dones treball a algú, fins i tot en condicions difícils, li dones dignitat i orgull. No és caritat”, va assegurar Infantino a una entrevista amb mitjans de premsa a Los Angeles (EEUU), al marc d’una gira per Amèrica del Nord per ser la seu de la pròxima Copa del Món 2026 (ja va estar a Mèxic i arribarà al Canadà després del seu pas pels Estats Units). Les “condicions difícils” a les quals al·ludia el funcionari són ni més ni menys que almenys 6.500 morts obreres en situació laboral, d’acord amb una recerca publicada pel diari anglès The Guardian. La majoria dels obrers morts per les pèssimes condicions laborals provenien de països pròxims a Qatar com l’Índia, el Pakistan, Nepal, Bangladesh i Sri Lanka.

El nombre d’obrers morts és estimatiu ja que no hi ha estadístiques oficials perquè en la seva majoria es tracta de mà d’obra no registrada i -d’acord amb l’estudi de The Guardian- hi ha països que ni tan sols porten una estadística sobre els seus emigrats, com Filipines o Kenya, d’on també arriben treballadors de la construcció a la península aràbiga. Es tracta d’una massacre silenciosa de la qual tothom és conscient, excepte la FIFA que prefereix “mirar per a un altre costat”. Preguntat per la possibilitat d’assignar una part dels guanys que deixi el Mundial 2022 per a indemnitzar a les famílies de treballadors morts, Infantino va expressar una rotunda negativa: “La FIFA no està per a ser la policia del món ni és responsable de tot el que passa en el món”, es va justificar alhora que va raonar descaradament “6.000 persones també podrien estar morint en altres llocs”.

Per a eludir responsabilitats de l’organisme davant la pregunta realitzada per la periodista Stephanie Ruhle al marc d’una conferència a l’Institut Milken de Los Angeles, Gianni Infantino va fer rodeig per a “demostrar” els suposats beneficis per als treballadors: “Però gràcies a la FIFA, gràcies al futbol, s’ha contribuït a un canvi social positiu a Qatar. Aquestes polèmiques certament han tacat la preparació”, va afirmar.

No és l’únic aspecte al qual Infantino i la FIFA implementen un obert negacionisme respecte a Qatar: les arbitrarietats del seu règim polític com la persecució a la comunitat LGTBQI+ també són passades per alt, incloent la prohibició de manifestacions als estadis com el portar banderes de l’orgull. A sobre, aquesta actitud envers la nació amfitriona de la Copa del Món contrasta amb la duresa dirigida als esportistes russos, incloent el seleccionat de futbol, a causa de la intervenció militar del seu govern a Ucraïna. La FIFA té els seus “principis ètics” però -parafrasejant a Groucho Marx- però si no són redituables econòmica i políticament, té uns altres.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya