×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Contra el 155 educatiu. Desobeïm la sentència contra el català!

Contra l’atac de la judicatura espanyola a la immersió lingüística, fem una crida a mobilitzar-nos i desobeir la sentència. Defensem una educació pública en català pels fills i filles de classe treballadora suficientment finançada.

Contracorrent

diumenge 23 de gener
Facebook Twitter

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat per ferma la sentència que obliga a les escoles i instituts catalans a impartir un 25% de les classes en castellà. Des de Contracorrent rebutgem aquest atac contra la immersió lingüística, representatiu de la persecució contínua per part de la judicatura de l’Estat espanyol.

Com a part del moviment estudiantil, ens sumem a la crida a desobeir la sentència que s’ha impulsat des d’organitzacions com el SEPC en defensa de l’escola pública catalana. Així, denunciem que anar contra el català a les aules no només suposa perseguir una part essencial de la nostra cultura, sinó també perjudicar els fills i filles de la classe treballadora que estudiem a la xarxa d’ensenyament públic.
No oblidem que la vehicularitat del català a l’educació va ser una conquesta del moviment obrer a Catalunya durant la Transició contra la iniciativa del model de doble xarxa defensada per la dreta catalanista.

Lluny del relat de la dreta espanyolista, el català està en retrocés i l’hegemonia del castellà a Catalunya segueix acompanyada per la televisió, les plataformes digitals o el cinema, simplement per mencionar alguns espais que contribueixen a la situació. Combinat amb l’infrafinançament dels centres educatius per part de la Generalitat, la immersió lingüística ha sigut totalment parcial i està en retrocés després d’una dècada de retallades.

Des de Contracorrent ens sumem a totes les iniciatives de mobilització i desobediència que s’impulsin des de les organitzacions de la comunitat educativa. Alhora, exigim al Departament d’Educació que no apliqui la sentència; és a dir, que no s’aprovi ni una sola instrucció cap els centres i la Inspecció que obliguin a canviar els projectes lingüístics de centre.

Apostem per una escola totalment pública on el català sigui la llengua vehicular. Per això, defensem un augment del finançament i la contractació de professorat en l’ensenyament públic, greument afectat per les retallades dels últims anys. Una de les partides més insuficients és la que es dedica a les aules d’acollida, les quals representen hores i professionals indispensables per garantir que la immersió no generi noves bretxes contra els alumnes nouvinguts.

És necessari acabar també amb els concerts educatius i desplegar una gran xarxa de centres públics, evitant la segregació dels barris populars que perjudica els fills i filles de la classe treballadora a nivell de llengua i de qualitat educativa.


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya