Catalunya

VARIANT ÒMICRON

Detecten possibles indicis de la variant Òmicron en aigües residuals a Catalunya

Indicaria la presència de la variant prèviament o al mateix temps de la seva detecció a Sud-àfrica.

dijous 2 de desembre de 2021| edició del dia

Les autoritats sanitàries de Catalunya han dit aquest dimecres que s’han detectat rastres potencials de la variant del coronavirus Ómicron en mostres d’aigües residuals des de finals de novembre.

Si es confirma, això significaria que la variant era present a Catalunya abans o al mateix temps que es va informar per primera vegada en el sud d’Àfrica fa una setmana.

Fins al moment s’han detectat dos casos de la variant en l’Estat espanyol i s’espera confirmar altres dos a finals de setmana, però són tots casos de viatgers que havien visitat països on s’ha trobat la variant.

"De moment el que tenim són senyals. En algunes zones de Catalunya hi ha algunes mostres amb mutacions específiques vinculades a aquesta variant", ha dit en roda de premsa la secretària de salut pública, Carmen Cabezas, afegint que també podrien ser compatibles amb la variant Alpha.

Les proves de seqüenciació genètica per PCR determinaran si Ómicron, la presència de la qual es va anunciar el 25 de novembre a Sudàfrica, ja estava circulant a Catalunya en aquest moment. I, més important encara, que es tractaria de circulació comunitària de la variant.

Funcionaris de sanitat holandesos van dir dimarts que la variant havia estat detectada als Països Baixos el 19 de novembre, abans que arribessin dos vols des de Sud-àfrica amb el virus.
temes relacionats

Variant Òmicron   /    Pandèmia   /    Catalunya   /    Internacional

Comentaris

Comentar