×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Banc Santander augmenta un 174% la seva inversió en empreses d’armes nuclears

Aquest divendres 1 d'abril el Banc Santander ha celebrat en la seva seu de Boadilla del Monte la seva junta d'accionistes. Aprofitant aquesta cita la Campanya Banca Armada denúncia la vinculació d'aquesta entitat bancària amb la indústria armamentística. El Banc Santander ha augmentat en els últims anys el seu finançament a empreses de la indistria armamentística, en especial en aquella que fabrica armes nuclears.

Clara Mallo

divendres 1 d’abril
Facebook Twitter

Gràcies a un estudi realitzat per l’organització Centre Delàs d’Estudis per la Pau i la Campanya Banca Armada podem conèixer que l’entitat bancària es troba dins dels 10 bancs europeus que més financen les armes nuclears. Entre 2019 i 2021, l’entitat presidida per Patrícia Botín, ha finançat vuit empreses que fabriquen aquest tipus d’armament amb un total de 5.344 milions d’euros.

L’estudi a més assenyala que aquestes xifres demostren que es va incrementar aquesta inversió en empreses d’armes nuclears en un 174% respecte al període anterior.

Entre les empreses que compten amb finançament del Banc Santander es troben Airbus, Boeing, Honeyell Internatiownal, Thales, Fluor, Safran, Leonardo i Raytheon Technologies. Participants de la Campanya Banca Armada, assenyalen que diverses d’aquestes empreses com Boeing, Raytheon Technologies o Honeywell Internacional actualment fabriquen components clau per als míssils nuclears intercontinentals Minuteman III. El Banc espanyol ha finançat amb més de 2.800 milions d’euros a aquestes tres entitats.

El Banc Santander ha destinat a més altres 2.300 milions d’euros a empreses com Airbus, Safran i Thales les quals fabriquen míssils nuclears balístics M51 utilitzats en els submarins francesos.

A través d’aquesta campanya també es pretén denunciar com l’entitat bancària del Santander, utilitza la guerra d’Ucraïna per a rentar la seva imatge amb diverses campanyes d’“ajuda” a Ucraïna. Un exercici d’hipocresia tenint en compte els negocis que l’entitat ha trobat en aquesta guerra com assenyalen les dades aportades per aquesta Campanya.

El Banc Santander no deixa passar una oportunitat de negoci com aquesta. L’escalada bel·licista que estem vivint a nivell mundial i europeu obre negocis per a la indústria de guerra, quelcom que aprofiten els capitalistes. La deriva militarista que s’està vivint en Estats com l’espanyol reafirma les tendències guerreristes dels Estats imperialistes, quelcom que mentre enriqueix a uns pocs, només pot portar noves catàstrofes per als pobles del món sencer.


Facebook Twitter

Clara Mallo

Nació en Zaragoza en 1989. Historiadora del Arte y Máster en Cultura Contemporánea: Literatura, Instituciones Artísticas y Comunicación Cultural por la Universidad Complutense de Madrid. Escribe sobre cultura y sociedad en Izquierda Diario.

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

El TEDH condemna Espanya per filtrar informació de jutges catalans vuit anys després

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l'agenda de l'imperialisme espanyol per la cimera de l'OTAN

Combat a la immigració, Ceuta i Melilla: l’agenda de l’imperialisme espanyol per la cimera de l’OTAN

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

37 migrants morts a Melilla i Sánchez felicita la gendarmeria marroquina per "obstinar-se a fons"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon