×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els ferroviaris endureixen la lluita: “Macrón ha aprovat el 49.3, nosaltres responem amb una vaga salvatge”

Els treballadors del centre de manteniment de trens de Châtillon han votat iniciar una “vaga salvatge” i han paralitzat el centre totalment. Fan una crida a endurir la vaga i per una vaga general per derrotar a Macron.

Philomena Rozan

dissabte 18 de març
Facebook Twitter

Anit els treballadors del centre tècnic de Chatillon es van declarar en vaga contra la reforma de les pensions i el 49,3. Ni un sol tren va entrar en el centre i els vaguistes fan una crida a generalitzar la vaga a tot el país i a no quedar-se parats davant el 49,3.

Mentre que ahir la refineria de Normandia iniciava el seu procés de tancament, anit els treballadors ferroviaris del centre tècnic de Chatillon, a Île de France, es van declarar en vaga salvatge, amb el 100% de la plantilla nocturna. "Hem bloquejat, no sortirà cap tren aquesta nit. Hauria de seguir demà al matí. Estem disposats a fer com en 2019 i seguir fins que no circuli cap tren més per l’eix atlàntic" assenyala Rachid, treballador ferroviari del Technicentre, cap a mitjanit.

Hi ha predisposició per a la lluita i és el moment propici per expressar la ràbia. Clément, ferroviari i representant de Sud Rail, explica: "Farem una vaga salvatge arran del 49,3". Volen imposar la reforma de les pensions? Utilitzarem el nostre propi 49.3, és a dir, la vaga salvatge". Davant l’actitud intransigent del govern, sectors del moviment obrer endureixen les mesures, i a Chatillon els vaguistes han decretat que no hi haurà preavís.

Des del piquet dels ferroviaris, aquest és el testimoniatge de Clement Alonso, delegat de Sud-Rail explica per què han votat una vaga salvatge. Així es denominen les vagues que no han demanat una autorització prèvia a les autoritats, sinó que s’imposa pels fets, mostrant una major combativitat en la lluita.

Durant la nit es van acumular els embussos a l’entrada del centre tècnic i part del recinte va quedar sumit en la foscor, els treballadors de la neteja d’ONET s’han sumat també a la vaga i han sortit al carrer a la llum de les torxes. "No podem continuar tranquils com defensa la intersindical, per guanyar necessitem una vaga general, una vaga dura. Aquest moviment ha de créixer. Lluitarem fins al final", defensava Clément.

Una vaga salvatge que recorda al moviment que va esclatar l’octubre de 2019 en el mateix centre tècnic. Mentre la intersindical crida a una acció de vaga aïllada recentment per al dia 23 de març, i el dirigent conciliador de la CFDT, Laurent Berger denúncia la crema de ninots amb l’efígie de Macron, sectors de treballadors mostren que hi ha un altre camí. Els refinadors de Normandia parant la refineria i els vaguistes de Chatillon anant a la vaga mostren l’orientació que el moviment hauria de prendre per guanyar: el de la vaga dura, renovable i generalitzada a tots els sectors.

Aquest és el testimoniatge de Clement Alonso, des del piquet, la matinada del dissabte.

“Estem en directe en el centre de manteniment ferroviari de Châtillon. Soc Clement delegat de Sud Rail. Aquesta nit hem parat tot, així que anem a una vaga salvatge. Aquesta és una resposta al decret 49.3 que va ser aplicat pel govern en l’Assemblea Nacional. Si volen passar la reforma a la força, bo, utilitzarem el nostre 49.3, és a dir, la vaga salvatge. I estem decidits a arribar fins al final. Derrotarem la seva reforma. Els treballadors ferroviaris estem decidits. Cal multiplicar les accions perquè no és possible quedar-se tranquils com defensa la intersindical que només convoca un dia de vaga i manifestacions el dijous 23. El dijous 23 està massa lluny. Per a guanyar necessitem una vaga general, una vaga renovable, una vaga dura. I és ara quan comença… Perquè vam veure La multiplicació d’Accions des d’ahir. I hem de continuar en aquesta direcció, hem de fer aquest moviment més gran.
Perquè no és possible treballar fins als seixanta-quatre, no podem treballar als seixanta-quatre en les fosses. Així que per això lluitarem fins al final. I aquesta és la situació aquí en aquest moment: no hi ha trens que puguin entrar en el lloc, els carrers estan bloquejats entre l’estació i el centre tècnic. I els treballadors de neteja s’han unit a nosaltres en la vaga. Per això, la il·luminació en les vies està apagada. També estan en vaga. Així que aquí anem fins al final i aquí hem d’endurir aquesta vaga”.


Facebook Twitter
Pablo Castilla: “Sobren els motius perquè els qui vam sortir fa dos anys per la llibertat de Hasél tornem als carrers”

Pablo Castilla: “Sobren els motius perquè els qui vam sortir fa dos anys per la llibertat de Hasél tornem als carrers”

Comença el judici a Laura Borràs per prevaricació

Comença el judici a Laura Borràs per prevaricació

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”