×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fran Molero, condemnat pel Rodea el Congreso, ingressarà a presó aquest dimecres

Un nou pres polític. El jove malagueny, sindicalista del SAT, té ordre d'ingrés a la presó aquest dimecres per complir una condemna de cinc anys. També ha estat condemnat a pagar una multa de 17.000 euros.

Boro LH

dimecres 30 de maig de 2018
Facebook Twitter

Fran Molero, militant del S.A.T. Foto: Patricia Moreno i Diego Martin | corresponsalesobrerosypopulares

Fran Molero, jove malagueny natural de Cuevas de San Marcos i sindicalista del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), va ser detingut el 25 d’abril del 2013 durant una de les manifestacions de Rodea El Congreso. En ella, la Policia Nacional va carregar durament contra els assistents quan un grup d’encaputxats va començar a tirar pedres i a moure les tanques que limitaven l’accés al Congrés. Les importants càrregues policials es van estendre pels voltants de Neptú, durant elles va ser detingut Fran: “vaig ser atropellat per una càrrega policial amb una brutalitat enorme. Quatre agents em van fer un placaje a l’estil de jugadors de rugbi” explicava el jove en una entrevista l’any passat.

Fran sempre ha defensat la seva innocència i assegura que el que va passar aquell dia era que “van ser policies infiltrats en la manifestació, com s’han vist ja en moltes manifestacions, els que van rebentar la protesta”. A més, segons va relatar en una altra entrevista, quan va ser portat detingut a la comissaria de Moratalaz assegura que va veure a agents abillats amb símbols d’esquerra i mocadors palestins: “eren la gent que havíem vist ficar cullerada davant el Congrés”. Malgrat tot, Fran va ser condemnat per “atemptat a l’autoritat i lesions” prenent només en compte la judicatura les declaracions dels Policies acusadors i basant-se en què Fran portava “roba fosca i mocador palestí” (casualment la mateixa roba amb la qual va veure vestits a diversos “secretes” en comissaria).

Després d’un judici que el mateix jove va definir com a “farsa”, va ser condemnat a 5 anys de presó i 17.000 euros de multa al que va recórrer sol·licitant un indult. Des del SAT van denunciar llavors que no li va ser permesa la defensa, vulnerant-se així la Constitució i la pròpia Declaració Universal de Drets Humans. A l’abril del passat any Fran va rebre la negativa a aquest indult. Segons s’ha difós a través de les xarxes socials i ens han confirmat fonts del SAT, Fran va marxar llavors de l’Estat espanyol a l’exili, però ara ha decidit tornar i fer front a la condemna. Una de les raons per tornar a l’Estat ha estat el delicat estat de salut del seu pare, d’avançada edat.

El SAT ha convocat una concentració enfront de la presó de Archidona per a aquest mateix dimecres a les 11:00, per acompanyar al jove sindicalista en aquests durs moments.

Després del cas d’Andrés Bodálo, que va complir prop d’any i mig de presó fins a aconseguir el tercer grau, el SAT tindrà un nou pres polític. Un nou pres empresonat per haver lluitat al carrer per una societat més justa, contra la pobresa, la desigualtat i el règim que la sustenta. Una nova víctima d’un muntatge policial on una vegada més es condemna a una persona basant-se solament en la versió policial i rebutjant qualsevol altre argument.

Parlem amb Oscar Reina, secretari general del SAT, que ens comenta el següent sobre el cas de Fran:

"Tanta persecució total i absoluta contra qualsevol tipus d’activisme que molesti al Règim del 78 comporta el que ja estem veient, amb els casos de l’Operació Aranya, el tema de Altsasu, els presos polítics catalans, Alfon, els rapers, Boro i un llarg etcétra de companys que estan sent perseguits per aquest estat feixista... Molero és una víctima més igual que tots els que hem comentat i tots els que vindran si no canviem aquest sistema.

Molero ha estat un temps exiliat i ara ha decidit lliurar-se perquè les seves condicions personals i les condicions familiars són difícils, els pares estan malalts i això li ha comportat una depressió i una situació personal difícil, així que ha decidit lliurar-se i fer front a la condemna.

Per fer front a aquesta repressió és imprescindible la mobilització, de forma unitària, cal fer un front ampli contra la repressió, unir tots els casos. A partir d’aquí estem plantejant una querella contra la sala segona del Constitucional, perquè està vulnerant sistemàticament els drets de qualsevol persona que els molesti. En el cas de Molero ha estat jutjat i sentenciat sense tenir un advocat que el defensés, no és l’únic cas on veiem irregularitats, també hem vist casos de prevaricació en molts altres casos: els relacionats amb Catalunya, el de Pablo Hasel, Valtonyc, La Insurrección, Bódalo... veiem que no hi ha separació de poders i esperem que amb aquesta querella posar en escac al règim fent que s’involucrin agents externs".

* Article publicat originalment a La Haine


Facebook Twitter
Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

L'espionatge i el clavegueram de l'Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

L’espionatge i el clavegueram de l’Estat no desapareixen amb peticions de cessaments ni restriccions institucionals

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

25M: Les estudiants a la vaga amb el professorat: acabem amb les retallades i desobeïm la sentència contra el català!

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya