×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’ajuntament de Barcelona, còmplice de persecució sindical a Parcs i Jardins

Publiquem el comunicat de la Secció Sindical de la CGT a l’I.M. de Parcs i Jardins de Barcelona, que fa uns mesos va denunciar un primer cas d’assetjament per raó de sexe i assetjament laboral reconegut en sentència judicial, on el jutge condemnava a l’Institut de Parcs i Jardins a indemnitzar a les companyes que l'havien patit a 15.000 euros a cada una d’elles.

CGT Parcs i Jardins Barcelona

dimecres 16 de juny de 2021
Facebook Twitter

L’empresa, lluny de protegir a les companyes, va intentar traslladar-les de lloc de treball com a represàlia, va traslladar a un dels testimonis que va declarar a favor d’elles, va ascendir de categoria a l’assetjador i li va commutar la sanció, i les obliga a treballar amb els testimonis d’aquest.

Sis mesos després de la sentència, l’Ajuntament no ha tingut cap intenció de reparar el dany físic i psicològic que han patit les companyes si no que, lluny d’això, ha contractat al bufet d’advocats Quatrecases, amb diners públics, per presentar un Recurs demanant la nul·litat o la rebaixa de la Indemnització que demana el jutge per les víctimes.

Actualment, la Gerència i la Direcció de Parcs i Jardins han començat una campanya de persecució envers les companyes delegades de la CGT que van acompanyar en tot moment a les companyes víctimes d’assetjament. Trasllats, publicació de dades personals, obertures de protocols, investigacions per presumpta difamació...

A tot això s’hi suma la vulneració de dret a la representació sindical de la plantilla, deixant fora de les actuals negociacions de la RLT a la Secció Sindical de la CGT, primera força al col·legi d’oficis de l’empresa.

És evident que la màfia de Parcs i Jardins, impotent per no controlar ni els mitjans de comunicació ni els jutges, ha començat una persecució sindical, vergonyosament permesa per l’Ajuntament tan “d’esquerres” que tenim.

Després d’una reunió amb l’Alcaldessa Ada Colau, el Regidor d’​Emergència Climàtica i Transició Ecològica Eloi Badia i la regidora de Transversalitat de gènere Laura Pérez el 7 de maig, no tenim cap dubte que l’Ajuntament no només era coneixedor de la protecció de l’assetjador a Parcs i Jardins, sinó que l’Eloi Badia va ser còmplice de les decisions preses, on va reconèixer que havia format part de la comissió on es va decidir indultar-lo i ascendir-lo i com a conseqüència castigar a les víctimes.

Per tot això el 23 de juny, convoquem una vaga parcial de 4h. A les 11,30 farem una assemblea de treballadores a la plaça del Rei, i a les 12,30h una concentració a la Plaça Sant Jaume, per cridar ben fort que no acceptarem la PERSECUCIÓ SINDICAL ni a una empresa pública ni enlloc, i molt menys amb la col·laboració i la complicitat de BCNencomú.

Demanem responsabilitats davant la gestió dels casos d’assetjament i denunciem la falta de protecció de les companyes assetjades.

Demanem la dimissió del Gerent de Parcs i Jardins Francesc Jiménez Gusi i del Director de Serveis Generals Daniel Carulla com a col·laboradors essencials, per prendre mesures completament antidemocràtiques aïllant la nostra secció sindical i perseguint sindicalment a les companyes delegades i a la secció de la CGT.

Demanem la dimissió de l’Eloi Badia, president de Parcs i Jardins i regidor a l’Ajuntament, per ser còmplice i potenciar aquestes pràctiques repressives inacceptables.

SI ENS TOQUEN A UNA, RESPONEM TOTES! PROU REPRESSIÓ SINDICAL!


Facebook Twitter
Una Diada que confirma el rebuig als partits processistes

Una Diada que confirma el rebuig als partits processistes

Diada de Catalunya: els partits processistes no representen la lluita per l'autodeterminació i l'amnistia

Diada de Catalunya: els partits processistes no representen la lluita per l’autodeterminació i l’amnistia

Les vagues d'educació aconsegueixen una primera victòria: la lluita i organització no s'aturen!

Les vagues d’educació aconsegueixen una primera victòria: la lluita i organització no s’aturen!

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

El Govern negocia amb la patronal i sindicats una nova retallada en les pensions

El Govern negocia amb la patronal i sindicats una nova retallada en les pensions

Bloqueig del CGPJ: que els jutges siguin elegits per vot popular, no per la casta política i judicial

Bloqueig del CGPJ: que els jutges siguin elegits per vot popular, no per la casta política i judicial

10,4% d'inflació a l'agost: A baix els pressupostos militaristes, amunt els salaris!

10,4% d’inflació a l’agost: A baix els pressupostos militaristes, amunt els salaris!

Yolanda Díaz ministra de les treballadores? així podria pujar el seu govern els sous de 10 milions i no ho fa

Yolanda Díaz ministra de les treballadores? així podria pujar el seu govern els sous de 10 milions i no ho fa