×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

L’emèrit torna per Nadal, com els torrons

La Casa Reial torna a incloure la signatura de Joan Carles I entre les signatures de la seva targeta de felicitació nadalenca. Tot en mig dels plans de Felip VI i el govern del PSOE i Unidas Podemos per al retorn al gener de 2022.

EsquerraDiari.cat

divendres 17 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Uns dies després que la Fiscalia suïssa arxivés la causa per les suposades comissions de l’Ave a la Meca i amb el cos encara calent del fiscal espanyol que mantenia oberta la recerca contra Joan Carles I, després de la seva sobtada defunció aquest dimecres, Sarsuela ha ficat a l’emèrit per la finestra via Nadales.

La Casa Reial ha difonia aquest dijous una felicitació nadalenca que inclou la signatura de Joan Carles “d’Aràbia”. Ho fa quan diverses fonts avancen que Felip VI i el govern del PSOE i Unidas Podemos estarien preparant el retorn de l’emèrit per a primers d’any.

En la web de Sarsuela també segueix activa la bústia mitjançant la qual es poden enviar missatges al pare de l’actual rei. Es desconeix si aquest els llegeix des del seu retir daurat del resort de luxe d’Abu Dhabi.

“Bon Nadal i Any Nou”, aquest és el breu text de la postal, que porta com a imatge una carrinclona imatge del naixement de Jesús, amb uns abillaments més rococós que barrocs.

La impunitat de Joan Carles I continua sent part de la “marca Espanya” i de la democràcia “made in Franquisme” de la qual va ser pare fundador. Els presumptes delictes comesos abans de la seva abdicació estan protegits per l’inviolabilitat del rei consagrada en la Constitució del 78. Els posteriors per l’amplia coalició monàrquica que abasta des de l’extrema dreta de Vox fins al PSOE, i que compta amb Unidas Podemos com a lleials i impotents opositors a Sa Majestat.

Joan Carles I va sortir de l’Estat espanyol fa ja gairebé un any i mig, com una manera d’intentar netejar la imatge de la Monarquia i facilitar la consolidació del regnat del seu hereu. El seu retorn al gener, organitzat pel mateix Felip VI, posa en evidència la pantomima orquestrada a la que li han fet el joc tots els partits del règim, institucions i grans mitjans de comunicació.

Acabar amb aquesta institució reaccionària, al servei de “els Grans (capitalistes) d’Espanya”, dels quals forma part, continua sent una tasca pendent, i que només es podrà aconseguir tombant el règim del qual és un dels pilars fonamentals.

Et pot interessar: Surt a la llum una trucada entre Felip VI i el príncep hereu d’Abu Dhabi que la Casa Reial va ocultar


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria