×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Més del 50% de la població europea es contagiarà de Covid en els pròxims dos mesos, segons l’OMS

El pronòstic parteix d'un càlcul realitzat per l'Institut de Mètriques i Avaluacions de la Salut (IHME), de la Universitat de Washington, citat pel director d'OMS-Europa, Hans Kluge.

dimarts 11 de gener
Facebook Twitter

L’Organització Mundial de la Salut ha assegurat aquest dimarts que creu que més del 50% de la població europea es contagiarà de coronavirus en les pròximes 6 a 8 setmanes. Així ho ha expressat Hans Kluge, director regional per a Europa de l’OMS, en una roda de premsa.

Del total de països de la regió, 50 ja han registrat casos de ómicron, que ràpidament s’està convertint en la variant dominant a Europa occidental i ara s’està expandint als Balcans.

"Dades recopilades en setmanes recents confirmen que Òmicron és altament transmissible perquè les mutacions que té li permeten adherir-se a les cèl·lules humanes de forma més fàcil i pot infectar fins i tot als qui ho han estat amb anterioritat o als vacunats", afirma Kluge.

Kluge ha mostrat la seva preocupació per l’augment de la pressió als hospitals i ha recordat que les persones no vacunades estan fins a sis vegades més exposades a un ingrés en un centre sanitari que les vacunades.

Kluge insta també els països de la regió encara no colpejats per la nova variant a implantar mesures com l’ús de màscares d’alta qualitat en interiors, impulsar la vacunació completa, inclosa la dosi de reforç; i preparar sistemes de resposta que comprenguin per exemple l’augment de test i que aquests siguin accessibles.

Una afirmació que contrasta amb la negació de l’OMS a impulsar l’alliberament de les patents de les vacunes. Recordem que mentre les principals farmacèutiques d’Estats Units i europees continuen obtenint beneficis obscens de milers de milions d’euros amb la pandèmia i la producció massiva de vacunes, existeixen regions senceres, especialment d’Àfrica, que han quedat completament marginades de la “onada de vacunació” dels països més rics.

Si bé l’alliberament de les patents va ser demandada per més de 100 països a la tardor de 2020 en l’OMC, els governs imperialistes dels EUA, el Japó i la UE, inclòs el del PSOE i UP, es van oposar.

La primacia dels interessos i dividends d’aquestes companyies i els seus accionistes, per sobre del dret a l’accés a un bé tan essencial com les vacunes de centenars de milions, és una de les mostres més patents del caràcter criminal i irracional d’aquest sistema.

Molt aviat per a considerar la covid-19 com una malaltia endèmica

D’altra banda, Kluge ha subratllat que encara és aviat per a considerar la covid-19 com una malaltia endèmica. “Cal ser molt previnguts amb les prediccions sobre el futur”, ha dit.

A Catalunya, els centres de salut van batre el dilluns el rècord de visites en un sol dia per coronavirus, amb un total de 97.081 persones ateses. La pressió en els ambulatoris catalans continua d’aquesta manera a l’alça i supera l’anterior màxim, registrat el divendres passat amb 81.673 visites.

El dilluns, el Ministeri de Sanitat va notificar 292.394 nous contagis i va sumar 202 morts al recompte oficial des de divendres passat. La incidència acumulada segueix a l’alça i puja 267 punts fins a fregar els 3.000 casos, situant-se en 2.989 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. Durant el cap de setmana també van repuntar les hospitalitzacions per covid després de sumar més de 2.000 pacients nous, elevant el total a 16.496. En vigilància intensiva hi ha 2.200 persones.


Facebook Twitter
Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

Òmnium: "el delicte de desordres públics agreujats és un pas en la criminalització de la dissidència política"

Òmnium: "el delicte de desordres públics agreujats és un pas en la criminalització de la dissidència política"

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

Impressionant marea blanca desborda Madrid en defensa de la sanitat pública

Impressionant marea blanca desborda Madrid en defensa de la sanitat pública