×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Concentració en solidaritat amb els acomiadaments a Decathlon de Getafe i per les readmissions dels treballadors que intentaven organitzar-se sindicalment.

Alonso Domínguez

dilluns 26 de setembre
Facebook Twitter

Coincidint amb la concentració d’aquest divendres 23 de setembre a Madrid per part de sindicats, organitzacions socials i polítiques contra la multinacional Decathlon per l’acomiadament dels treballadors per organitzar-se sindicalment, al centre del gegant de productes esportius de Sant Boi s’ha convocat també a una protesta en solidaritat i per a la readmissió del treballadors.

Des de la coordinadora estatal de CGT denuncien que les pràctiques anti sindicals "no es poden permetre enlloc". En aquest sentit, expliquen que "cada vegada veiem més que allà on estem intentant formar seccions sindicals o comités d’empresa, ens trobem amb unes respostes de les patronals per fer-nos fora de les taules de negociació, i això ens passa també davant altres sindicats majoritaris dels comités".

En aquest mateix sentit, des de la coordinadora expressen també que "el que no pot ser és que les grans companyies com o multinacionals com Decathlon, OPEL o les sancións de SEAT a la companya Montse, agredeixin als que intenten organitzar-se sindicalment, més enllà de sindicats, regions o empreses".

En la concentració a Sant Boi, també s’ha posat de manifest la facilitat que segueix mantenint la patronal per acomiadar a nivell legal i amb la protecció que facilita la nova reforma laboral del PSOE, Unidas Podemos i la ministra de Treball i membre de la formació morada i del PCE.

Davant això, s’ha denunciat també que "a dia d’avui la classe treballadora té contractes precaris i estan jugant amb la por de poder acomiadar. Això fa que molts tinguin recel d’organitzar-se sindicalment". Per això, es necessari lluitar per la reversió de la reforma laboral que dóna peu a que es continuï acomiadant a la gent que vol lluitar pels seus drets laborals".

I és que la persecució que exerceix Decathlon no és casual. La milionària companyia deu els seus beneficis a un brutal règim basat en la precarització, assetjament i mentides cap als seus treballadors i treballadores. Des de reunions carregades d’irregularitats on prevalen les amenaces i la fustigació; fins a enganys per part dels superiors envers els membres més nous de la plantilla perquè acceptin condicions de treball més precàries.

És per això que més que mai hem de preparar-nos contra els seus atacs, organitzar-nos i mantenir la unitat de les files obreres, contra la repressió, acompanyant i envoltant de solidaritat cada lluita, com la dels treballadors de Decathlon, perquè la crisi la paguin d’una vegada els que la van generar i no nosaltres.


Facebook Twitter

Alonso Domínguez

Repartidor subcontracta d'Amazon

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Amnistia Internacional posa en dubte la garantia de la protesta social davant la reforma per desordres públics

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

Veus crítiques contra el nou delicte de desordres públics agreujats

L'ANC convoca a una manifestació davant l'ampliació del delicte de desordres greus

L’ANC convoca a una manifestació davant l’ampliació del delicte de desordres greus

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d'eliminar la sedició"

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d'habitatge

El Govern vol garantir els beneficis de la banca en la nova llei d’habitatge

El govern s'assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

Rècord d'encariment de la cistella de la compra a l'octubre amb una alça de preus del 15%

Rècord d’encariment de la cistella de la compra a l’octubre amb una alça de preus del 15%

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel

La reforma del delicte de malversació podria afavorir a condemnats pels casos ERE, Noos i Gürtel